Ново признање Музеју Семберије

У години свог великог јубилеја, педестогодишњице постојања, Музеј Семберије у Бијељини примио је ново признање.
Дана 27. фебруара 2020. године, представници Музеја Семберије присуствовали су свечаности организованој у Спомен-збирци Павла Бељанског у Новом Саду, коју су домаћини уприличили у част сарадника и покровитеља програмских активности Галерије организованих током 2019. године. Ово је била прилика и за премијерно приказивање документарног филма „Живот посвећен уметности“ о оснивачу Спомен-збирке, легатору и дипломати Павлу Бељанском.


Као једном од партнера у реализацији изложбе „Таписерије Милице Зорић: синтеза наслеђа и модернизма“ (у Новом Саду септембар-октобар 2019, у Бијељини новембар-децембар 2019), Музеју Семберије уручена је захвалница за свесрдну подршку у раду, коју је у име установе примио директор Момчило Копривица.
Овим признањем још једном је потврђена успјешна сарадња двију сродних установа из Републике Српске и Србије те дат подстрек за нове заједничке пројекте у будућности.
Сарадња са Спомен-збирком Павла Бељанског из Новог Сада, Музеју Семберије је пружила ново драгоцјено искуство у организовању догађаја међународног значаја, а граду Бијељини дала прилику да се захваљујући вриједној културној баштини легата Родољуба Чолаковића и Милице Зорић стави раме уз раме са великим умјетничким центрима у региону.