Taпиcepиje Mилицe 3opић: cинтeзa нacлeђa и мoдepнизмa

Током програмских активности 2019. године Музеј Семберије узео је учешће у великом пројекту Спомен-збирке Павла Бељанског из Новог Сада посвећеном животу и раду умјетнице таписерије Милице Зорић, чија дјела баштини и бијељински музеј као дио Легата Родољуба Чолаковића и Милице Зорић.
На изложби „Таписерије Милице Зорић: синтеза наслеђа и модернизма“ ауторке Милице Орловић Чобанов, кустоса Спомен-збирке Павла Бељанског, одржаној у Новом Саду од 12. септембра до 27. октобра 2019, приказано је 28 дјела Милице Зорић из Спомен-збирке, Музеја Савремене уметности и Музеја примењене уметности из Београда, Владе Републике Србије и Музеја Семберије у Бијељини.

Према утврђеном програму изложба се, садржајем прилагођена галеријском простору Музеја Семберије, од 4. новембра до 6. децембра 2019. године приказује и бијељинској публици, што је не само омаж Милици Зорић као изузетној умјетници, већ и подсјећање на велики легат који су она и њен супруг Родољуб Чолаковић поклонили његовом родном граду и Музеју.